Take an old garage storage room and pop in a very clever layout design and what a transformation - a completely self contained one bedroom flat.

Originally a garage, this little beauty in Allenton, Ashburton has blossomed into a light-filled, self-contained studio. At 64sqm, It’s a one-bedroom, one-bathroom, one-living-room wonder. The floor plan was extended to meet the edge of the upstairs balcony, so not an inch of space was wasted. The addition of a bay window with sun bench provides a lovely spot to relax with a book and look out to the private courtyard.

A large glass slider opens for that all-important indoor-outdoor flow. A pullout pantry, thoughtfully designed drawers and corner units maximise storage potential in the modern kitchen. A small return bench maximises the work surfaces. The fresh white palette enhances available light. Details, such as LED lighting and feature wallpaper, add a touch of class throughout this compact and cleverly designed renovation. Recessed lighting keeps things streamlined, as does the walk-in design of the ensuite’s fully tiled shower.

The bedroom partition creates a feeling of space and provides flexibility to close off the room for more privacy. A great example of utilising all available space to create perfectly functional new accomodation, whilst also being beautifully finished. This renovation was the Category Winner for the Master Builders NZ House of the Year 2016 Mid and South Canterbury, also gaining the Gold Reserve Award for a Renovation up to $250,000.  


More Granny Flats photos
Visit Smith & Sons Ashburton - Mid Canterbury
@
Request A Quote